Wardenclyffe

Wardenclyffe 2015 (foto: Marcus Jehrlander)

Wardenclyffe

 

The Omega Point

 

2015, 2016

 

CD, Vinyl

 

Ván Records

Wardenclyffe

 

Control All Delete

 

2015

 

CD, LP

 

Ván Records

Wardenclyffe

 

Ordo Ab Chao

 

2012

 

Promo

 

(Soundtrack till min avhandling)

Wardenclyffe

 

Doom-metalbandet Wardenclyffe bildades i slutet av 2011 och är det senaste av mina musikaliska projekt. Ambitionen är att sammanföra en rad olika konstyttringar med vetenskap.

 

Namnet kommer från Nikola Teslas experimentanläggning i New York - Wardenclyffe Tower. Syftet med detta var bland annat att testa trådlös överföring av energi. Tesla ville befria mänskligheten med hjälp av fri energi och han representerar på många sätt det excentriska och galna geniet..

 

Bandet Wardenclyffe hyllar människans genialiska egenskaper men varnar också för baksidan. Tematiken behandlar bland annat vetenskapshistoria, transhumanism, ockultism och maktmissbruk.

 

Musikaliskt är vi ett doom metal band med vissa inslag av thrash-metal. Ambitionerna är dock att ha en bredd på materialet och inte fastna i en låst genre

 

Den första promoskivan "Ordo Ab Chao" medföljde som soundtrack till min avhandling. Fullängdaren "Control All Delete" släpptes 31 januari 2015.

 

Singeln "The Omega Point" spelades in i september 2015 och släpptes i december samma år..

 

Bandet består av: Jacob Nordangård (sång), Ola Blomkvist (kompgitarr), Robert Nadde Karlsson (sologitarr), Micael Zetterberg (trummor) och Emil Åström (bas).

 

Facebook

Bandcamp

Hemsida