The Doomsday Cult

The Doomsday Cult. Jag i kort hår tillsammans med Ola Blomkvist. Live på Bergbron i Norrköping 31 augusti 2002.

The Doomsday Cult


A Language of Misery


2011


CD


Ván Records

The Doomsday Cult


A Language of Sad Spirits


2004


CD (demo)


Egenutgiven

The Doomsday Cult


Samarithans of Misery


2002


Kassett (demo)


Egenutgiven

The Doomsday Cult


The Doomsday Cult bildades 2001. Jag hade under en tid diskuterat idéer om att bilda ett band tillsammans med Ola Blomkvist. Vi lärde känna varandra när vi 1999 arrangerade en god väns svensexa tillsammans och upptäckte att vi delade samma passion för domedagsriff och existensiella frågor.


Bandet kompletterades av Dennis Ohlsson på trummor och Per Bråddesson på sologitarr. Själv skötte jag bas och sång medan Ola tog hand om kompgitarren.


Karriären var ganska kort. Vi gav ut två demos.  "Samarithans of Misery" 2002 och "A language of Sad spirits" 2004. Under den tiden spelade vi live vid tre tillfällen. Den sista gången var på festivalen Doom Shall Rise i Tyskland (2 april 2004). Det kunde ses som toppen på karriären och vi hade säkerligen ordnat ett skivkontrakt om vi hade fortsatt. Istället så splittrades bandet kort efter hemkomsten. Ola bildade istället Griftegård. Själv stod jag utan band och ägnade istället min tid åt studier.


Bandet gjorde också en inspelning av låten "Excerpts from the Akasha Chronicles". Den var påtänkt för en splitsingel med While Heaven Wept men gavs aldrig ut. Fantastiska riff men slutresultatet blev en kalkon. Istället spelade vi in en ny version av vår mest kända och kanske bästa låt, "Like leafs they fall".


Van Records släppte 2011 skivan "A Language of Misery" där båda demotejperna ingick tillsammans med det outgivna spåret "A saint without a God" samt singelversionen av "Like leafs they fall".


Ola stod för den brillianta designen av alla omslag. Omslaget till Demoskivan "A Language of Sad Spirits" gjorde han för hand. Ett enastående hantverk som endast gjordes i ett fåtal exemplar.