MUSIK

Den "galna doktorn" i Wardenclyffe.

MUSIK

Musik är en stor passion. Jag började komponera redan i tredje klass när jag tyckte att blockflöjtslåtarna var alltför tråkiga. Otaliga bortglömda stycken gjordes också när jag gick från skolskjutsen till hemmet.

När jag sedan skulle fylla 15 önskade jag en elgitarr i födelsedagspresent. Min pappa och jag åkte till Eskilstuna och inköpte en Aria Pro II. Detta förändrade mitt liv i grunden och min buttra tonårsuppsyn försvann plötsligt.

Jag gick en kurs i elgitarrspel där jag undervisades av en av gitarristerna i stadens främsta Heavy Metal-band. Det kändes stort. Jag hade hamnat rätt. Med min bror på trummor framfördes egenkomponerade stycken i källaren på familjens villa i Katrineholm. Jag gav oss namnet Hardware och ritade en egen logo.

Efter några år blev jag rekryterad till bandet Gonzola som efter otaliga namn- och medlemsbyten förvandlades till death/thrash metal-bandet Captor. Där blev jag kvar till 1994 och fick känna både framgång och besvikelse.

Några år senare återvände jag till musiken genom The Doomsday Cult. Där fick jag utveckla mig som sångare. Tempot var betydligt lugnare än i Captor. Precis när vi fick vittring på en karriär så splittrades dock bandet.

Idag är det tredje gången gillt. 2011 bestämde jag mig för att starta ett band där jag skulle få utlopp för min kreativitet som både textförfattare och kompositör. Wardenclyffe kom till världen.

Captor
1986–1994