The Doomsday Cult

The Doomsday Cult live på Bergsbron i Norrköping 31 augusti 2002 (jag i kort hår med Ola Blomkvist t.v.) 

Videor

THE DOOMSDAY CULT

The Doomsday Cult bildades 2001. Jag hade under en tid diskuterat idéer om att bilda ett band tillsammans med Ola Blomkvist. Vi lärde känna varandra när vi 1999 arrangerade en god väns svensexa tillsammans och upptäckte att vi delade samma passion för domedagsriff och existensiella frågor.

Bandet kompletterades av Dennis Ohlsson på trummor och Per Bråddesson på sologitarr. Själv skötte jag bas och sång medan Ola tog hand om kompgitarren.

Karriären var ganska kort. Vi gav ut två demos. Samarithans of Misery 2002 och A Language of Sad Spirits 2004. Under den tiden spelade vi live vid tre tillfällen. Sista gången var på festivalen Doom Shall Rise i Tyskland (2 april 2004). Det kunde ses som toppen på karriären och vi hade säkerligen ordnat ett skivkontrakt om vi hade fortsatt. Istället så splittrades bandet kort efter hemkomsten. Ola bildade istället Griftegård. Själv stod jag utan band och ägnade istället min tid åt studier.

Bandet gjorde också en inspelning av låten "Excerpts from the Akasha Chronicles". Den var påtänkt för en splitsingel med While Heaven Wept men gavs aldrig ut. Fantastiska riff men slutresultatet blev en kalkon. Istället spelade vi in en ny version av vår mest kända och kanske bästa låt, "Like leafs they fall".

Ván Records släppte 2011 skivan A Language of Misery där båda demotejperna ingick tillsammans med det outgivna spåret "A saint without a God" samt singel-versionen av "Like leafs they fall".

Ola stod för den briljanta designen av alla omslag. Omslaget till demoskivan A Language of Sad Spirits gjorde han för hand. Ett enastående hantverk som endast tillverkades i ett fåtal exemplar.

Diskografi

The Doomsday Cult

A Language of Misery

2011

CD

Ván Records

The Doomsday Cult

A Language of Sad Spirits

2004

CD (demo)

Egenutgiven

The Doomsday Cult

Samarithans of Misery

2002

Kassett (demo)

Egenutgiven